Gizlilik ve Güvenlik Politikası

Çağımızın modern eğitim anlayışına en uygun, eğlenceli ve güvenilir yardımcınız “Dahiders Online Eğitim Platformuna” hoş geldiniz.

Güveniniz ve güvenliğiniz bizim için çok değerlidir.
Dahiders, 128 bit SSL sertifikasına sahiptir. Bilgilerinizi 3. kişilerle, kurum ve kuruluşlarla paylaşmaz.

İşbu gizlilik ve güvenlik Politikasının bazı maddelerinde dahiders.com.tr Dahiders ve ................. olarak olarak kısaltılmıştır.

Dahiders 'te yer alan bilgilerin, her türlü görsel, işitsel, elektronik ve sair materyal ve unsurların ve bunların düzenlenmelerinin telif hakkı .................. Ltd. Şti.’ne aittir. İnternet sitesinde yer alan hiçbir materyal kopyalanamaz, aktarılamaz, değiştirilemez, uyarlanamaz, çevrilemez, izinsiz olarak paylaşılamaz, tersine mühendislik uygulanamaz, parçalara ayrılamaz, kaynak koduna dönüştürülemez ve ticari bir amaçla kullanılamaz. Dahiders; bu internet sitesinde yer alan bütün ürün ve hizmetleri, sayfaları, bilgileri, görsel unsurları önceden bildirimde bulunmadan değiştirme hakkını saklı tutar.

İnternet sitesinde yer alan materyaller "olduğu gibi", "mevcut olduğu şekilde" sağlanmaktadırlar. İçerik Sağlayıcı ve Yer Sağlayıcı bu Materyallerin içeriklerinin doğruluklarını, yeterliliklerini ve eksiksizliklerini garanti etmemekte ve üçüncü şahıslara yönelik olanlar da dahil olarak mülkiyet, satıla bilirlik, doğruluk, güvenilirlik, kesinlik, belirli bir amaç için uygunluk ve/veya bilgisayar virüsü bulunmamasına ilişkin garantiler dahil ancak bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla, zımnen, açıkça ya da yasal olarak hiçbir garanti vermemektedir.

Dahiders içeriklerinden yararlanabilmeniz için öncelikle üye olmanız gerekmektedir. Üyelerimiz sitemizi üyelik koşulları kapsamında sınırsız olarak kullanabilir, ziyaret edebilir, yayınlarımız, kampanyalarımız ve eğitim alanındaki tüm yenilik ve gelişmelerden haberdar olabilirler.

Üyelerimiz, Dahiders tarafından verilen üyelik aktivasyon kodu, kendi belirledikleri kullanıcı adı, giriş şifresi gibi gizli tutulması gereken bilgileri 3. kişilerle paylaşmamalıdır. Aksi durumlarda doğacak tüm sorumluluğun üye ve/veya ebeveynlerine ait olduğunu önemle hatırlatırız. Sözleşme kapsamında 18 yaşından küçükler veli ve/veya vasinin izin ve/veya onayı olmaksızın alım-satım işlemlerinin tarafı olamazlar. Kayıt veya ödeme işlemlerinizde kişisel bilgileriniz talep edilecek olup; kişisel bilgileriniz kayıt işlemi esnasında yaptığınız işlemler de dahil olmak üzere IP numarasıyla birlikte kayıt ve tespit altına alınmaktadır.

Sözleşmenin bir örneği, üyelik esnasında üye tarafından belirtilen e-posta adresine gönderilir. Bu sözleşme Dahiders tarafından 1 (bir) yıl süresince saklanır. Ancak bu süre üyenin üyelik süresine göre değişiklik gösterebilir. Dahiders, bu süre içinde üye tarafından talep edildiği takdirde sözleşmenin örneğini üyenin e-posta adresine gönderir.

Elektronik postalarınızın mesaj güvenliği açısından şifrelenmeyle güvence altına alınması gerekir. Güvence altına alınmamış (şifrelenmemiş) elektronik postaların sorumluluğu üyelerimize aittir.

Dahiders olarak sizi, eğitim ile ilgili konularda alternatif olarak daha çabuk ve net bilgiye ulaştırmak için (link vererek) tarafımızdan yönetilmeyen (meb.gov.tr/, eba.gov.tr/, e-okul.meb.gov.tr/ gibi ) başkaca sitelere yönlendirebilir veya ulaştırabiliriz. Bu web sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz, o sitenin gizlilik ve diğer politikalarını gözden geçirmelisiniz. Söz konusu kurum ve kuruluşların gizlilik ve güvenlik uygulamalarından Dahiders ’in sorumlu olmadığını bilginize sunarız.

Gerek Dahiders internet sitesinden bağlantılar verilen sitelerdeki, gerekse de diğer internet sitelerine bağlantıların riski kullanıcıya aittir. Bu sitelerde verilen bilgilerin doğruluğu ile bu sitelerden verilen diğer bağlantıların nitelikleri .......................Ltd. Şti. tarafından araştırılmamış ve doğrulanmamıştır. Bu internet sitesinin kullanımı sırasında herhangi bir performans arızası, hata, eksiklik, kesinti, kusur, işletme ve/veya nakilde gecikme, bilgisayar virüsü ve/veya hat ve/veya sistem arızası sonucu doğrudan ya da dolaylı ortaya çıkan zarar, ziyan ve masraflar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere hiçbir zarar ve ziyandan, İçerik Sağlayıcı ve Yer Sağlayıcı bu tür bir zarar ve ziyan olasılığından haberdar edilmiş olsalar dahi, sorumlu olmazlar.

Dahiders platformuna ve/veya platform üzerinden müstehcenlik içeren, diğer kullanıcıları tehdit veya taciz eden materyaller göndermek; bir topluluğun ırkını veya etnik kökenini, dinini, yetersizliğini, cinsiyetini, yaşını, kıdem durumunu veya cinsel tercihini/cinsel kimliğini hedef alan nefret içerikli yayınlar; başkalarını taklit eden ya da yanıltıcı veya yanıltma niyeti taşıyan diğer davranışlar ile kullanıcıların kredi kartı numarası, T.C. kimlik numarası, sosyal güvenlik numarası, ehliyet numarası ya da diğer kimlik numaraları veya herkes tarafından erişilemeyen diğer bilgilerini içeren yayınlar; yasa dışı, tehlikeli ve yasal olmayan eylemlere ilişkin yayınlar; virüs, solucan, Truva atları, kötü amaçlı yazılım veya zarar verecek diğer ögeleri içeren iletiler; ağların çalışmasına veya Dahiders ’in ya da herhangi bir üçüncü tarafın altyapısına zarar verecek veya bunları etkileyecek içerikler; spam, kötü amaçlı komut dosyaları ve şifre avı saldırıları yasaktır ve aykırı eylemlerde bulunanlar hakkında derhal yasal işlem başlatılır.

Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni

İşbu “Gizlilik-Kişisel Verilerin Korunması Politikası” ...................... Ltd. Şti. nin online eğitim platformu olan “dahiders.com.tr” nin:

  • Ne tür kişisel veriler topladığını,
  • Bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,
  • Kişisel verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini,
  • İşlediği kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi kapsar.

İşlenen Kişisel Verilerinizin, Kişisel Veri İşlemenin Amacı ve Dayanağı

Dahiders,

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu,

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat,

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat ile 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüklerinin yanı sıra,

  • Hizmet standartları çerçevesindeki amaç ve yasal yükümlülüklerini de yerine getirebilmeyi, iletişim kanallarının doğru güncel ve açık olmasını sağlamayı,
  • Size daha iyi hizmet verilebilmeyi ve istatistiki çalışmalar yapılabilmeyi,
  • Üyelerinin Dahiders ‘in hizmetlerini verimli kullanılabilmesini,
  • Akdedilen sözleşmenin yerine getirilmesini sağlayacak kişisel verileri ( ad-soyad, T.C. Kimlik no, doğum yeri-tarihi, cinsiyet, okul-sınıf-şube bilgisi, GSM/sabit telefon numarası, e-posta, ikametgâh adresi ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kullanıcıyı doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgiyi) talep etmektedir.

Bu kişisel veriler Dahiders ‘in hizmetlerinden verimli şekilde yararlanabilmeniz adına ve açık rızanıza istinaden, işbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni kapsamında belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydıyla bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenip saklanacaktır.

Resmi Makamlarla Kişisel Verilerin Paylaşımı

........, “dahiders.com.tr” sitesini ziyaretinize veya üyeliğe ilişkin kişisel verileriniz ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; güvenliğiniz ve Dahiders ‘in (suçla mücadele, devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri ve/fakat bununla sınırlı olmamak kaydıyla Dahiders ‘in yasal veya idari olarak bildirim veya bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) yasalar karşısındaki yükümlülüğünü ifa etmesi amacıyla ancak yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu, kurum ve kuruluşlarıyla paylaşabilecektir.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi

Kişisel verileriniz, Şirket merkezimiz, bağlı birimlerimiz, web sitemiz, mobil uygulamalarımız, çağrı merkezimiz gibi kanallar aracılığıyla sözlü, yazılı veya dijital ortamda toplanıp depolanabilir.

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız

İşlenen kişisel verilerinizin neler olduğunu, işleme amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını, yurt içi veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenmek, eksik veya yanlış işlenen kişisel verileriniz söz konusu ise veya işlenen kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda bu verilerinizi değiştirmek, güncellemek ve/veya silmek, bu durumun kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep etmek amacıyla, “dahiders.com.tr” web sitesi içindeki “profilim” bölümünden bilgilerinize erişebilir, gereken değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri yapabilir veya konuyla ilgili olarak “info@dahiders.com.tr” adresine mail atarak bilgi talebinde bulunabilirsiniz. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 11. maddesi uyarınca sahip olduğunuz diğer haklar saklıdır.

Gizlilik-Kişisel Verilerin Korunması Politikası ile İletişim İzninde Yapılacak Değişiklikler

Dahiders, işbu “Gizlilik-Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzninde” her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, güncellenmiş yeni Gizlilik-Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ nin “dahiders.com.tr” sitesine konulmasıyla birlikte eşzamanlı olarak geçerlilik kazanır.

İletişim İzni

İşbu Gizlilik-Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ ni kabul ederek, Dahiders ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel bilgilendirme, tanıtım, reklam, satış, pazarlama, promosyon, anket ve benzer amaçlı her türlü iletişimin telefon, kısa mesaj (sms), e-posta ve sair araçlarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla toplanmasına, işlenmesine, kullanılmasına, saklanmasına ve Dahiders ‘in sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu üçüncü kişilere aktarılmasına izin vermiş olursunuz.

Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkemeler ve İcra Daireleri

İşbu “Gizlilik-Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni” Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik-Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde İstanbul Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

Çerez Uygulamaları Politikası

İşbu çerez uygulamaları politikası; ........... Ltd. Şti. tarafından veya onlar adına yürütülen web siteleri, Mobil Platformlar, üçüncü parti programlar veya web siteleri üzerinden erişilen ve kullanılan tüm platformlar için geçerlidir.

“.................. Ltd. Şti.” zorunlu çerezler, güvenilir ve tanınmış sağlayıcılar vasıtasıyla işlevsel ve analitik çerezler konumlandırmaktadır.

Amaç unsuru: Çerez bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir web sitesi uygulaması sunmak amacıyla cihazlara (bilgisayar, telefon, tablet) yerleştirilen küçük veri parçacıklarıdır.

Çerez Türleri: Çerezler sınıflandırma türlerine bağlı olarak farklı türlerde görünebilirler.
  • Oturum çerezleri olarak adlandırılan çerezler, web sitesinden ayrılana kadar cihazlarınızda tutulan geçici çerezleri ifade eder.
  • Kalıcı çerezler ise cihazınızın sabit diskinde uzun süreler kalan türde çerezlerdir.
  • Zorunlu çerezler web sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların web sitesinde gezinme ve özelliklerinden yararlanmasını sağlar. Anonim niteliktedirler.
  • İşlevsel ve Analitik çerezler tercihlerinizi hatırlamak, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandığı hakkındaki verileri içerir.

Yukarıda ifade edilen oturum çerezlerinin yanı sıra kalıcı, işlevsel ve analitik çerezlerin arka planda tutulma süresinin ayarlarını, kullanıcılar internet tarayıcısı ayarlarından yapabilirler. Bu ayarlardan kaldırılma işlemi internet tarayıcısı bazında farklılık gösterebilir.

Çerez İzinleri: .....................Ltd. Şti. yönetimindeki web sitelerini, mobil web sitelerini, mobil uygulamalarını kullanmak suretiyle, çerezlerin “Çerez Politikası“ kapsamına uygun olarak kullanılmasına onay vermiş olursunuz.

Çerez Yönetimi: Çerezleri devre dışı bırakana kadar depolanmış olan çerez verilerini temizleyebilirsiniz. Bunların ayar yeri kullandığınız tarayıcıya göre değişebilmektedir. Tarayıcınızdaki "yardım" özelliğini kullanarak bu ayarların yerini bulabilirsiniz. Bazı çerezleri kabul etmediğiniz durumlarda, web sitemizin bazı işlevlerini kullanamayacağınızı yahut düzgün görüntüleyemeyeceğinizi dikkate alınız.